Krzesła i stoły do restauracji – które okażą się najlepsze?

Wyjście do restauracji to prawdziwa przyjemność – Polacy coraz chętniej odwiedzają takie miejsca, aby spotkać się w gronie znajomych, wspólnie z rodziną zjeść dobry posiłek czy też w celach zawodowych. W interesie restauratorów powinien leżeć komfort i wygoda klientów, aby wynieśli pozytywne wrażenia z pobytu w danym miejscu. Wiele o restauracji mówią stoły i stoliki. Jakie wybrać, aby zapewnić gościom komfort i jednocześnie wybrać tworzywa trwałe?

Wybór mebli do restauracji

Możliwości jest sporo – wśród licznych propozycji mebli zetkniemy się z kompletami tapicerowanymi rattanowymi, technorattanowymi. Szczególnie technorattan cieszy się dużym zainteresowaniem. Meble technorattanowe do niedawna kojarzyły nam się wyłącznie z tarasami czy ogrodami – dzisiaj chętnie kupowane są również do restauracji, ogrodów hotelowych czy stref SPA. Eleganckie meble technorattanowe to prawdziwa gratka dla restauratorów – projektanci dokładają wszelkich starań, aby oferowane produkty przykuwały wzrok i gwarantowały wygodę. Takie meble z pewnością przyciągną gości i sprawią, że chętniej będą wracać do danego lokalu.

Technorattan – poznaj jego zalety

Krzesło do restauracjipowinno być odpowiednio wyprofilowane, trwałe, wygodne. Wszystkie te elementy zapewni nam mebel technorattanowy. Technorattan jest tworzywem syntetycznym o nieporowatej strukturze, które nie chłonie brudu czy wilgoci. Dodatkowo włókna technorattanowe zabezpieczono także przed silnym promieniowaniem słonecznym czy wilgocią – meble takie można wykorzystywać zarówno wewnątrz restauracji, jak i na zewnątrz.

Stelaże mebli technorattanowych tworzone są z aluminium malowanego proszkowo. Takie tworzywo jest zabezpieczone przed wilgocią, odkształcaniem się. Aluminium sprawia także, że meble są niezwykle lekkie, przez co ich przenoszenie czy podnoszenie nie sprawia problemów.

Related