Kupując jednorazowe sztućce do swojej restauracji, powinieneś pamiętać, że dziś oferta takich produktów nie sprowadza się wyłącznie do łyżek, widelców i noży. Co musisz wiedzieć o jednorazowych sztućcach?
Nie może ich zabraknąć w żadnym punkcie gastronomicznym, w którym zamiast zastawy, wykorzystuje się jednorazowe naczynia i opakowania. Sztućce, gdyż o nich mowa, to produkty ułatwiające spożycie przygotowanych dań. Jednorazowe sztućce są nie tylko bezpieczne, lecz także pozwalają ograniczyć koszty związane z prowadzeniem działalności.
Wielu przedsiębiorców uważa, że sztućce dostępne w ofertach producentów to wyłącznie noże, widelce i łyżki. Tymczasem poza najpopularniejszymi sztućcami, możesz zamówić również mieszadełka i łyżkowidelce. Te drugie są dostępne w kilku rozmiarach.
Mieszadełko – tańsze niż łyżeczka
Jeżeli dotychczas w prowadzonym przez ciebie punkcie gastronomicznym można było znaleźć osobno łyżki używane przez klientów zamawiających zupę i łyżeczki do kawy lub herbaty, to czas rozważyć wymianę tych drugich na rzecz mieszadełek. Mieszadełko to produkt zaprojektowany jako alternatywa dla łyżeczek. Z twojego punktu widzenia – jako restauratora – ważne powinno być to, że mieszadełko jest tańsze i pozwala wymieszać np. herbatę z cukrem.
Łyżkowidelec – idealny do sałatek
Jak sama nazwa wskazuje, łyżkowidelec powstał z połączenia łyżki i widelca. Choć ten rodzaj sztućców został zaprojektowany z myślą o turystach i sportowcach, to jednak coraz częściej można go znaleźć również w punktach gastronomicznych. Tam najczęściej jest wykorzystywany